Catering

Bretagne-aan-Tafel kookt voor u! Kleinschalig en op bestelling, tegen hele schappelijke prijzen, en met verse ingrediënten. En we zijn ook niet gehinderd door de landsgrenzen van Bretagne. Maar we gebruiken wel graag de kwalitatief goede ingrediënten (waaronder Label Rouge scharrelkippen) die we in Bretagne inkopen. Hieronder vindt u een overzicht van de gerechten waaruit u kunt kiezen.

Er zijn wel een paar spelregels, met name omdat het koken op bestelling gebeurt (er moeten boodschappen gedaan worden en niet te vergeten: ook gekookt worden):

  • Bestel liefst minstens 2 dagen van te voren;
  • Telefonisch overleg m.b.t. afhaal- of bezorgtijd is absoluut noodzakelijk (06-21210036)
  • Doordat er vers gekookt wordt is het meestal ook mogelijk om rekening te houden met speciale (dieet)wensen, maar dat is afhankelijk van beschikbare tijd en drukte;
  • De prijzen van de gerechten zijn per persoon, met een minimum van 2 personen. Echter: omdat de gerechten vers bereid worden is invriezen vaak mogelijk. Overleg even daarover: immers niet alle ingrediënten lenen zich daarvoor.
  • Bezorgen kan, in Delft e.o. voor 2,50, tenzij anders overeengekomen. Betaling per bank vooraf.
  • Het is verstandig om zo vroeg mogelijk af te stemmen m.b.t. uw bestelling: als ik boodschappen aan het doen ben in Bretagne kan ik helaas niet voor u koken..

Borrelhapjes

Gevulde Cherrytomaatjes

Houdt u van vis? Dan zijn de borrelhapjes van Bretagne aan Tafel een schot in de roos! Heel populair zijn de cherrytomaatjes gevuld met visrillettes of tonijn in een marinade met wakame. Hartige hapjes zoals u ze in Nederland niet elders tegenkomt.

U kunt voor de vulling van de cherrytomaatjes kiezen uit:

  • rillettes van tonijn met wakame
  • rillettes van tonijn met dragon
  • rillettes van makreel met citroen
  • rillettes van makreel met diverse soorten zeewier
  • rillettes van sardines met twee kruiden
  • rillettes van zalm
  • tonijn in een fijne marinade met wakame

De cherrytomaatjes kunnen met een vulling naar wens besteld worden.

Prijs:

Visrillettes per 25 cherrytomaatjes
(2 visrillettes naar keuze)

€19,99

Tonijn in een fijne marinade met wakame per 25 cherrytomaatjes

€22,50

Meer borrelhapjes…

Soepen

Chinese Tomatenkippensoep (maaltijdsoep)

Gemaakt van zelfgetrokken kippensoep, met verse tomaten, stukjes kip, taugeh, mais en verse koriander. Licht zoetig, met oosterse kruiden op smaak gebracht maar niet ‘heet’.
Invriezen kan, maar dan wordt de taugeh apart bijgeleverd.

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€7,99

Minestrone (maaltijdsoep)

Zelfgetrokken kippensoep, met pancetta, diverse soorten verse seizoensgroenten, witte bonen en verse kruiden. Afgemaakt met versgemaakte pesto (apart geserveerd)

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€7,99

Quiches

Quiche met camembert en rauwe ham

Deze heerlijke quiche wordt gemaakt met bladerdeeg en is niet geschikt om in te vriezen.

Prijs per quiche:

€9,99

Quiche met geitenkaas en prei

Deze stevige quiche met verse prei en smeuïge geitenkaas kan worden ingevroren.

Prijs per quiche:

€9,99

Quiche Lorraine

De klassieker onder de quiches, romig met spekjes en twee soorten kaas. Kan worden ingevroren.

Prijs per quiche:

€9,99

Quiche met verse zalm en grote garnalen

Deze topper wordt gemaakt van een zacht gegaard stuk verse zalmzijde, met een royale hoeveelheid grote garnalen in stukjes, en een romige saus met emmentaler. Kan ingevroren worden.

Prijs per quiche:

€10,99

Koude schotels

Vitello tonnato maar dan anders

Een mooi gebraden stuk varkensfilet met daaroverheen een heerlijke saus van tonijn met een fris zuurtje van de gebruikte kappertjes (saus desgewenst apart geserveerd). Dit is een koude schotel die zich bij uitstek leent voor een etentje op een zachte zomeravond! Vanaf 2 personen.)

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€9,99

Rundvlees salade

Speciaal voor dit gerecht wordt een mooi stuk rundvlees gemarineerd en zachtjes gegaard en vervolgens verwerkt in een heerlijke klassieke rundvleessalade uit grootmoeders tijd..Alles vers en op bestelling gemaakt.

Vanaf 4 personen, prijs per persoon:

€9,99

Zalm salade

Een stuk verse zalmzijde wordt langzaam gegaard en dient als basis voor deze zachte, versgemaakte salade.

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€9,99

Warme gerechten

Goulash

Een mooi stuk rundvlees wordt langzaam gegaard in – onder andere – een mooie scheut rode wijn en vervolgens verwerkt met verse uien, verse tomaat en paprika. Boterzacht. Serveer er een puree, kruimige aardappel of rijst bij (kan apart besteld).

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€7,99

Barbecue kip

Een mooie scharrelkip wordt langzaam gegaard op de barbecue met Bretonse cider: deze houdt de kip zacht en smeuïg. De kip droogt niet uit en krijgt een licht rokerige smaak. Serveer ere en salade en gepofte aardappel bij. (kan apart besteld)

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€6,99

Massala met roti

Deze klassieker uit de Surinaamse keuken wordt gemaakt met verse scharrelkip en –eieren, verse kousenband en roti. Kan ingevroren worden, maar liever niet.

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€6,99

Menu’s

Wat dacht u van een kleine ‘tour d’horizon’, zeg maar: een kleine rondleiding langs de heerlijkste ambachtelijke producten van Bretagne? U kunt kiezen uit een drietal menu’s “Terre et Mer’ met vlees- en visgerechten en een tweetal menu’s met de nadruk op visgerechten. Beide menu’s worden overigens afgesloten met een selectie van typisch Bretonse kazen (weer heel anders dan de u welbekende camembert en brie..) en een heerlijke Far breton..

“Terre et Mer Luxe” (vlees en vis)

    • Authentieke Bretonse vissoep, met rouille en croûtons van het Huis ‘La Compagnie bretonne du poisson’
    • Een met een bijzondere visrillettes gevuld tomaatje
    • Pâté van Bretons scharrelvarken met zeewier
    • 3 Bretonse kazen:
      • Tome de Rhuys (een pittige rauwmelkse boerderijkaas);
      • Trappe de Timadeuc is een zachte paterkaas van de abdij de Notre-Dame de Timadeuc.
      • Timanoix is een kleine kaas, met een bruine, harde, gewassen korst en gespoeld in notenlikeur.
  • ‘Far breton’: een stevige taart met zachte, vla-achtige vulling met in rum geweekte pruimen
  • Stokbrood

Prijs:

Per persoon: €19,50

(minimaal 4 personen)

Meer vlees en vis menu’s…

Zeebanket Compleet

  • Heerlijke vissoep met croûtons en rouille
  • 2 Tomaatjes met verschillende visrillettes van tonijn en zalm (d.w.z. 2 verschillende soorten vispastei) per persoon
  • Schaal opgemaakt met hele sardines met vleugje citroen in bio-olijfolie, sardines in tomatensaus, makreelfilets gemarineerd in Muscadet, makreelfilets in mosterd van druivenmost
  • Selectie van 3 overheerlijke Bretonse kazen
  • ‘Far breton’: een stevige taart met zachte, vla-achtige vulling met in rum geweekte pruimen
  • Stokbrood

Prijs:

Per persoon: €16,99

(minimaal 4 personen)

Meer zeebanket menu’s…

Maaltijdafsluiters

Kaasplankje

Bretagne aan Tafel verzorgt graag een kaasplankje met diverse Bretonse en Franse kazen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Vanaf 2 personen, prijs per persoon:

€6,99

Far breton

Zoals de naam al zegt: een Bretonse taart, met verse pruimen in rum geweekt. Een klassieker die zorgt dat u niet met honger van tafel opstaat..

Prijs per hele far breton:

€14,95

Wijnarrangement

Wijnarrangement

  • Een glas Guillevic Royal (de koning van de ciders, als apéritif; alcoholpercentage: 3,50%. Licht en sprankelend dus met ‘bubbels’. Op geen enkele manier te vergelijken met andere ciders)
  • Een glas Sauvignon blanc van het Huis Kiwi
  • Een glas Pinot Noir van het Huis Kiwi

De ingeschonken glazen zijn niet ‘van het benauwde’, m.a.w. het is ‘een mooi glas’ qua hoeveelheid en qua kwaliteit (deze Kiwi’s worden door veel van de ‘betere’ restaurants als huiswijn geserveerd). De disposable glazen zijn inbegrepen.

Prijs:

Per persoon: €9,50

(minimaal 4 personen)