Kaasplankje Bretagne
uitgebreid, 850 gram

35,00

5 soorten kaas, ca. 850 gram

Op bestelling, leverdatum begin 11 feb. 2019

Informatie over de levering van verse producten vindt u bij Veelgestelde vragen.

Categorie:

Productbeschrijving

Deze kaasplank bevat de volgende soorten Bretonse kaas:

Tome de Rhuys
Rauwmelkse boerderijkaas. Pittig, zeker naarmate hij ouder is. Niet smeerbaar. Stevige structuur. Serveersuggestie: Kan uitstekend gegeten worden met Confit de cidre (gelei) die men aan de rand van de kaas smeert. De kaas kan jong gegeten worden, maar ook als hij ‘oud’ is. Als de kaas oud is, geeft de zoete gelei een plezierig contrast. Prima te combineren met een glas Le Guillevic cider.

Crottin de Loudeac
Dit kaasje is het kwetstbaarst. In de koelkast kunt u hem het best bewaren in de originele verpakking, en liefst nog op de onderkant van een camembert-kaasje. Het kaasje droogt verder uit in de koelkast. Dat is volkomen normaal.
Serveersuggestie: Snij het kaasje in niet te dikke plakken en bestrooi die met wat versgemalen peper.

Timanoix
Is een kleine kaas, met een bruine, harde, gewassen korst en gespoeld in notenlikeur. Hij werd oorspronkelijk vervaardigd door kloosterzusters. Toen de cisterciënzer-nonnen uirt de abdij van Echourgnac in Aquitaine de vraag naar de kaas niet meer aankonden, hebben de monniken uit de cisterciënzer-abdij in Timadeuc het maken van deze kaas in 2003 overgenomen.

Le curé nantais
Is een zachte kaas, maar sterker dan de Trappe de Timadeuc. Deze kaas wordt met Muscadet sur Lie gemaakt.

Trappe de Timadeuc
Is een zachte paterkaas van de abdij de Notre-Dame de Timadeuc. Timadeuc is een van de negen abdijen in Frankrijk die abdijkaas produceren. Abdijkaas wordt gemaakt van niet gepasteuriseerde (rauwe) koemelk. De kaas is zacht met een zachte korst, en wordt tegen de schimmels op de korst gewassen met zout water.

Recepten