Mi-cuit foie gras

Op bestelling, leverdatum begin 11 feb. 2019

Informatie over de levering van verse producten vindt u bij Veelgestelde vragen.

Categorie:

Productbeschrijving

Deze heerlijke, versgemaakte foie-gras is op geen enkele manier te vergelijken met de fabrieks foie-gras in blik of pot. Heerlijk zacht en smeuïg. Reken op zo’n 50 – 60 gram per persoon, en op 14,99 euro per ons. Deze mi-cuit wordt geleverd in gesealede verpakking, vanaf ca. 2 ons. De Fransen snijden plakken, zoveel mogelijk in de buurt van het gewenste gewicht maar het is altijd ‘ongeveer’ – hoe ik ook aandring op precies afsnijden.. De mi-cuit foie gras wordt vers gemaakt, maar kunt u invriezen, maar let wel heel goed op: ontdooi hem voor gebruik langzaam in de koelkast, minstens 24 tot 36 uur!

Serveer deze mi-cuit op (of bij) geroosterd wit brood, met een chutney van gekonfijte uien of vijgen, of een karamel van zuidvruchten. Dat smaakt heerlijk af!

Heeft u belangstelling, neem dan contact op via het contactformulier om te bestellen. Afhankelijk van het gewenste gewicht ontvangt u een factuur voor een aanbetaling. Levering vindt plaats op de afleverdag, daags na mijn terugkeer van mijn eerstvolgende Bretagne-reis.

Recepten

De rolletjes worden in kleine plakjes gesneden en kunnen op toast als hapje bij het apéritief worden geserveerd, maar ook in een ‘salade composée’, met andere bestanddelen worden gebruikt. Ook kunt u ze gebruiken ter versiering van een schotel.