Kombu
 

6,99

50 gram

Op bestelling, leverdatum begin 11 feb. 2019

Categorie:

Productbeschrijving

Kombu wordt lokaal in Bretagne geteeld en leent zich bij uitstek voor het begeleiden van schotels met vis: het is heerlijk in bouillon. U kunt het toevoegen als u groenten kookt ter begeleiding van een visschotel. Kombu is rijk aan jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, fosfor en vitamines A, C, D, E, K en B complex. Het is een bron van voedingsvezels. Het is daarnaast een smaakversterker. Kombu wordt dan ook in verband gebracht met ‘umami’, een van de basissmaken naast zout, zuur, zoet en bitter. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt hartige smaken. Maar misschien nog wel belangrijker: het is lekker en gemakkelijk in gebruik.

Belangrijk: eerst 10 min. weken in warm water alvorens de kombu verder te verwerken. Kooktijd daarna: 15 min.

Recepten