Mousse de thon blanc
au basilic

3,25

Tonijnmousse met basilicum

Netto gewicht: 60 gram.

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Categorieën: ,

Productbeschrijving

Voor de liefhebber van tonijnrillettes en –mousse: deze mousse van witte Germontonijn met basilicum is een welkome aanvulling van het assortiment. Heerlijk op toast.

Om de tonijn zijn zachte smaak te laten behouden wordt hij eerst in zijn geheel zachtjes gekookt in een court-bouillon, en vervolgens met de hand van huid en graten ontdaan. Van het delicate visvlees wordt vervolgens een mousse gemaakt die op smaak wordt gebracht met fijngehakte basilicum.

Samenstelling: wiite Germon tonijn (43%), crème, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, tomatenpuree, verdikkingsmiddel, zout, suiker, peper, zeewier, basilicum

Recepten

Deze mousse kunt u zo uit het blikje serveren, of even op smaak afmaken. Serveren kan op een toastje, met stokbrood of als ‘witlofschuitje’. Gebruik daarvoor een stronkje witlof met mooie bladeren, pel het stronkje en leg de bladeren een uurtje voor gebruik in koud water. De mousse in het blikje zeker een uur voor gebruik in de koelkast leggen. Daarna het blikje openen en zo nodig op smaak afmaken. Denk daarbij aan peper, zout en/of een druppel citroensap. Meng dat goed door elkaar en vul de witlof bladeren.