Rillettes au homard
 

9,39

Rillettes van kreeft, nettogewicht: 100 gr.

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Categorieën: ,

Productbeschrijving

Deze heerlijke rillettes zijn gemaakt van de blauwe Bretonse kreeft en gekruid met Kari Gosse – een typisch Bretons kruidenmengsel dat in de negentiende eeuw is ontwikkeld door een apotheker in Auray. Kari Gosse heeft iets weg van Indiase curry en smaakt voortreffelijk bij schaaldieren.
Deze rillettes zijn afkomstig van het eiland Groix voor de Bretonse kust. Zij bevatten noch kleur- noch smaakstoffen.

Serveertip: serveer de rillettes gekoeld op toast of een goede ‘pain de campagne’.

Recepten

Rillettes kunt u zo uit het blikje serveren, of even op smaak afmaken. Serveren kan op een toastje, met stokbrood of als ‘witlofschuitje’. Gebruik daarvoor een stronkje witlof met mooie bladeren, pel het stronkje en leg de bladeren een uurtje voor gebruik in koud water. De rilletjes in het blikje zeker een uur voor gebruik in de koelkast leggen. Daarna het blikje openen en zo nodig op smaak afmaken. Denk daarbij aan peper, zout en/of een druppel citroensap. Meng dat goed door elkaar en vul de witlof bladeren: een rillette-soort per witlofblad. Serveer de witlofschuitjes op een schaal die u heeft aangekleed met wat groene slabladen. Zeker als u meerdere soorten rilletjes serveert is dit een feestelijke begeleiding van uw aperitief.