Rillettes de Maquereau au
citron vert

3,25

Makreelrillettes met limoen

Netto gewicht: 60 gram.

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Categorieën: ,

Productbeschrijving

Fris en smeerbaar, en een welkome aanvulling op de andere makreelrillettes die Bretagne aan Tafel u kan aanbieden. Lekker op toast.

De makrelen worden eerst in hun geheel gekookt in court-bouillon, daarna met de hand schoongemaakt. Vervolgens wordt het visvlees bereid met uien, tomaten, witte wijn, kruiden en limoensap – dat geeft dit vispasteitje zijn heerlijk verse smaak.

Samenstelling: makreel (60%), varkensvet, witte wijn, ui, tomatenpuree,limoensap, zout, kruiden en plantaardige aromaten

Recepten

Deze rillettes kunt u zo uit het blikje serveren, of even op smaak afmaken. Serveren kan op een toastje, met stokbrood of als ‘witlofschuitje’. Gebruik daarvoor een stronkje witlof met mooie bladeren, pel het stronkje en leg de bladeren een uurtje voor gebruik in koud water. De rillettes in het blikje zeker een uur voor gebruik in de koelkast leggen. Daarna het blikje openen en zo nodig op smaak afmaken. Denk daarbij aan peper, zout en/of een druppel citroensap. Meng dat goed door elkaar en vul de witlof bladeren.