Platte oesters
uit Cancale

14,9917,29

Cancale staat wel bekend als de oesterstad van Bretagne en is gelegen in het noorden, in de baai van de Mont Saint-Michel. Het verschil tussen eb en vloed kan wel 14 meter bedragen, dus de oesters worden goed gespoeld en voorzien van zuurstof en plankton. En dat proeft u!

Bretagne aan Tafel levert deze platte oester op bestelling. Bestellingen kunnen alleen afgehaald worden. Dat luistert bij deze oester extra nauw: de platte oesters zijn kwetsbaarder dan hun creuses-soortgenoten.

Bretagne aan Tafel haalt voor u de oesters de dag voor de terugreis uit Bretagne bij de oesterboer en levert uit de dag na de terugreis.
U kunt naar wens de oesters in een mandje met zeewier laten verpakken (kostprijs). Hierin blijven uw oesters langer goed*

Op bestelling, leverdatum begin 11 feb. 2019

Informatie over de levering van verse producten vindt u bij Veelgestelde vragen.

 

Wissen
SKU: Niet beschikbaar. Categorie:

Productbeschrijving

*Wel of geen mandje?

Oesters in een mandje hebben iets romantisch en authentieks. Maar het is ook voor het vervoer en de houdbaarheid van deze kwetsbare zeevrucht beter om oesters in een mandje te vervoeren: de oesterkweker legt de oesters op een bedje van zeewier en sluit het mandje ook af met een laag zeewier. Dat betekent dat de oesters beter geïsoleerd zijn voor temperatuurschommelingen tijdens het vervoer. Het zeewier kunt u daarna desgewenst gebruiken als versiering om de geopende oesters op te leggen. De mandjes zijn niet verplicht: Bretonse oesterliefhebbers kopen oesters bij de oesterboer ook gewoon in een plastic zakje. Bretagne aan Tafel geeft u nu de keus: oesters met of zonder mandje. De kostprijs voor mandje en zeewier wordt in het laatste geval doorberekend (1,80 euro). En eerlijk gezegd is mijn advies ook: investeer in de kwaliteit van uw eetgenot en laat ze in een mandje vervoeren!

Instructie oesters openmaken

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Alternatieve methode:
Open de oesters door ze in een ovenschaal goed vast te zetten in verfrommeld aluminiumpapier met de bolling naar beneden en zet ze in een voorverwarmde oven (200 graden) tot de schelpen open gaan. Haal het bovenste deel van de schelp eraf. Goed opletten als u ze rauw wilt eten, anders garen de oesters!

Serveertip

Serveertip

Je serveert ze het best koel maar niet ijskoud. Liefst niet op ijs, maar op grof zeezout of op zeewier. Niet eerder dan een uur voor het eten openmaken.

Serveertip

Serveertip

Gooi altijd het eerste water uit de oester weg. De oester vult zich weer en de tweede portie water heeft meer smaak.

Bewaartip

Bewaartip

Als je ze niet onmiddellijk gaat eten, bewaar de oesters dan op een koele donkere plaats. Leg ze met de bolle kant naar beneden en plaats er een gewicht op.

Extra informatie

Maat

2, 3

Recepten