In:Nieuws

Op 23 juni bent u welkom op een culinaire proeverij op de werf ‘Rotterdams Welvaren’. Bretagne aan Tafel offreert u diverse Bretonse visspecialiteiten, apart en gemakkelijk thuis zelf te serveren. Wilt u aparte borrelhapjes of voorgerechten? Kom dan proeven van onze aparte visrillettes: vispastei met heel bijzondere kruiding. Denk aan tonijn, tonijn met dragon, tonijn met wakame, makreel, makreel met citroenrasp, zalm en nog vele andere specialiteiten. Tomaatje, cupje of witlofschuitje vullen en klaar is Kees!

Probeer ook eens onze delicate vissoep: even opwarmen en u heeft een feestelijk voorgerecht. Bretagne aan Tafel heeft kreeftensoep van Bretonse kreeft, langoustinesoep, vissoep met zeewier en authentieke Bretonse vissoep. En uiteraard hebben we ook de bijpassende rouille.

Tijdens de proeverij gelden bijzondere actie-tarieven zolang de voorraad strekt!

Alle producten van Bretagne aan Tafel komen van lokale, over Bretagne verspreide, ambachtelijke familiebedrijfjes. De pure smaak en goede kwaliteit zijn gegarandeerd!

U kunt op de proeverij daarnaast kennismaken met wijnen uit de Oude en Nieuwe Wereld, olie- en azijnspecialiteiten, maar ook met pâtés, en kazen van Nederlandse bodem.

De Werf

De historische werf ‘Rotterdams Welvaren’, ligt in het Lloydkwartier tussen de Nieuwe Maas en Oud Delfshaven. Op deze werf wordt het antieke linieschip De Delft uit de 18e eeuw gereconstrueerd. Het museum, dat gratis bezocht kan worden, vertelt het verhaal van De Delft. Op de eerste verdieping is “Partycentrum “Het Boegbeeld” gevestigd. Vanuit deze plek kijkt men uit op het in reconstructie zijnde schip, het scheepvaartverkeer op de Maas en de werkplaats van de werf.

Rondleiding

Tijdens de proeverij treft u op meerdere plaatsen in het Museum gidsen van de werf om u van alle informatie te voorzien m.b.t. de historie van het schip, de aanwezige voorwerpen en veel uitleg over de reconstructie. Ook kunt u op de kade het schip van zeer dichtbij bekijken.

NB. De toegangsprijs van 2 euro per persoon gaat in zijn geheel naar dit goede doel.

 

Datum: zondag 23 juni
Tijd: 14.00 – 18.00 uur

Locatie: Scheepswerf ‘Rotterdams Welvaren’
Adres: Schiehaven 15 (Lloydkwartier)
Toegang: € 2,- p.p. (t.b.v. restauratieproject ‘De Delft’)